Categories
allergia Betegségek

Allergia ellen

Ismét itt az allergia szezon. Mostantól pár hónapig pokoli szenvedés tud lenni a pollenekre érzékenyek élete.

Már reggel nem látsz ki a fejedből, és ami ezután jön, az még rosszabb. 10-20 tüsszögés egymás után, “taknyod-nyálad egybefolyik”.

Mész az orvosodhoz, aki mindenféle kémiai szereket ír fel. Ettől aztán kába leszel, fémes ízt érzel állandóan a szádban, és nagyon hamar elmúlik az enyhülés. Vagy el sem múlik. Rosszabb esetben olyan bivalyerős szereket ír fel, ami már középtávon hazavágja a májadat, meg még ki tudja mi minden szervedet.

Tudom miről beszélek, ezt csináltam 40 évig. Már rettegtem az augusztustól előre.

Először a Biomer csöppent bele az életembe az allergia ellen. Már ettől sokkal-sokkal jobban tudtam elviselni a pollen-allergiámat, szinte teljesen elmúltak a “delíriumban” töltött napok.

Aztán találkoztam a doTerra növényi esszenciáival. A levendula-borsmenta-citrom kombináció (Tri-Ease) aztán végképp elfeledtette velem ezt a szörnyű időszakot.

A Biomernek több programja is van allergia ellen, be tudod állítani a neked legmegfelelőbbet. Ha már korán elkezded – mielőtt megérkezik az igazi ‘pollen szezon’ -, esélyt sem adsz a keserves napoknak.

Ha ezt elmulasztottad, akkor lépnek be a képbe a doTerra esszenciái. A levendula (lavender), a borsmenta (peppermint) és a citrom (lemon). Csepegtess mind a háromból 2-2 cseppet a tenyeredbe, dörzsöld össze a kezeidet és ‘inhaláld’ be. Gyakorlatilag azonnali a hatása. Ráadásul még fel is frissít a nagy nyári melegben. Ismételd ezt meg akár óránként is az elején, hogy minél hamarabb el tudd felejteni a szörnyű tüsszögéseket, és a ‘begyógyult’ szemeidet.

 

Ezt a levendula – borsmenta – citrom hármast kapszulában is be tudod szerezni. Azonban vigyázz, mert csakis a doTerra esszenciái használhatók belsőleg! Az összes többi csak illatolni jó, és nincs is ilyen terápiás hatása. Adott esetben még árthat is, mert nem arra valók. A doTerra esszenciákat magad is be tudod tölteni kis kapszulákba, mindegyikből 2-2 cseppet beletéve. Ezt napi 3x szedheted.

A növényi esszenciákkal kapcsolatban mindenképpen kérd ki szakképzett aroma tanácsadó véleményét!

Allergia ellen

Éljen a Biomer-doTerra szövetség!