Categories
Betegségek Egészséges táplálkozás

A 7 lakat alatt őrzött magnézium titok

Miért 7 lakat alatt őrzött titok, hogy a magnézium a legfontosabb ásvány?

A magnézium a legfontosabb ásvány, amire a szervezetünknek szüksége van. Egy rossz fordításból adódó tévhit, hogy a calciummal 2:1 arányban kell szedni. Miben van megfelelő mennyiségben, és hogyan vigyük be a szervezetünkbe? És persze a legfontosabb, hogy miért nélkülözhetetlen számunkra, és a hiánya milyen problémákat okoz?

Több mint 10 éve jelent meg Dr. Carolyn Dean: A magnézium csodája című könyve. Ebből tudhatjuk meg, hogy a magnézium az ember számára a legfontosabb ásvány. A kalciumot taszította le az első helyről.

A magnézium az emberi szervezetben 325 helyen van jelen, és mindösszesen csak 50gr. Ez elég kevés, és gyorsan mosódik kifelé. Ezért állandóan pótolni kell, fel kell tölteni a szervezet puffereit.

Míg a kalciumot az étrenddel is be tudjuk vinni a szervezetbe (bár nem elegendő mennyiségben), addig a magnéziumot sajnos nem. Abból csak táplálék kiegészítőként szedve jutunk elegendő mennyiséghez. Bár a zöld színű növényekkel valamennyihez azért hozzájutunk. Minél ’méregzöldebb’ a növény, annál több magnézium van benne.

De hát mit is okoz a hiánya?

 

 

A stresszel kezdődik minden. Idegesség, depresszió váltja egymást. Görcsöket, izommerevséget okoz. Izomgörcsök a szervezetben bárhol előfordulhatnak. Ilyen izomgörcs például a migrén. Az erekben levő izomgörcs következménye a magas vérnyomás. Ekkor az orvosok vízhajtót írnak fel, ami csak még jobban kimossa a szervezetből a magnéziumot. Ekkor kapod a kalcium csatorna blokkoló ACE gátlókat. A folyamat a magas koleszterin, és vércukor szintekkel folytatódik, majd megkapod a statinokat és az orális inzulint. Ekkor már a ’gyógyszeriparban vagy’, állandó felhasználó lettél.

Tehát szedetnek veled  ezerféle gyógyszert, pedig csak a magnéziumot kellett volna pótolni!

A szív és a magnézium

De a legtragikusabb izomgörcs a szívizom görcse. Ez bizony az infarktushoz vezethet. Ekkor az intravénásan adott magnézium életmentő lehet. A szívritmus zavart 55%-al, az 1 hónappal a szívinfarktus utáni halálesetek számát 24%-al csökkenti.

Az enzimek működéséhez is létfontosságú, amik nélkül nincs élet.

Milyen magnéziumot fogyasszunk?

A leghozzáférhetőbb formája a ’Magnézium citrát’. Azért fontos az adagolásra odafigyelni, mert székletlazító hatása van. Ha sokat veszünk be egyszerre, akkor jöhet a hasmenés.

Különösen figyeljünk arra, hogy a fluor kiüríti a magnézium raktárakat. Fluor van például a fogkrémekben, koleszterin és gyulladás csökkentő gyógyszerekben, nyugtatókban, fájdalomcsillapítókban. Ezek mellé elengedhetetlen a szedése.

Mik a magnéziumhiány jelei?

Korai jelek:

  • Étvágyvesztés
  • Fejfájás
  • Hányinger
  • Fáradtság, gyengeség

Krónikus:

  • Zsibbadás, bizsergés
  • Izom összehúzódás és görcsök
  • Személyiségbeli változás
  • Abnormális szívritmus
  • Szívkoszorúér görcsök

forrás: biorezonanciameres.hu