Categories
Betegségek

Máj fájdalom?

A májunk nem fáj!

A májnak rendkívül fontos méregtelenítő szerepe van a szervezetünkben. Nem nagyon törődünk vele, mert nem fáj. Nem jelez, nem fáj  ha beteg, így szinte késő, mikor rájövünk, baj van. Ha szeretnéd megelőzni a nagyobb májproblémát, nem árt, ha ellenőrzést végzel, és egy szakértő segítségét kéred. Létezik egyáltalán májfájdalom? 

majfajdalom

Egy nyilallás, valahol a jobb oldaladon, a bordáid alatt, és egyből a májadra gondolsz. Hiszen a máj a jobb bordaív alatt található az emberi szervezetben. Talán meglepő, de a máj nem fáj! Jeleket csakis akkor ad magáról, ha már súlyos az állapota, így a megbetegedése rutinvizsgálatokból vagy teljesen más okból indított vizsgálatok során szokott szinte véletlenül kiderülni.

Mi lehet akkor ez a jobboldali ‘májfájdalom’?

Ebben a zónában -a jobb bordaív alatt- több más belső szerv is van. Vagyis, ha fájdalmat érzel, nem árt betervezned egy aprólékos vizsgálatot. Nyilalló fájdalmat okozhat például az epehólyag is, ha az epeutakban lerakódás lehet, ha követ tartalmaz, vagy ha nem a megfelelően működik valami oknál fogva.

A vastagbélben is lehetnek gondok. Ekkor főként székrekedés és puffadás is fellép, vagy valami irritálja a bélfalat gyulladást okozva. A bordák közötti idegbecsípődés is okozhat fájdalmas tüneteket.  Mint ahogyan a vesekő vagy vesegyulladás is.

Érdekes, hogy a hasnyálmirigy és a gyomorfekély is hasonló tüneteket produkál. Ritkábban lehet szó májfájdalomról, ezzel azonban vele jár a nehézkes légzés, a fáradékonyság, a vizelet és a széklet színének az elváltozása, étvágytalanság és hányinger is.

A leggyakrabban a következő okokból fájhat a máj körüli rész: szívbetegségek miatt, amelyek a máj megnagyobbodásával járhatnak, a májon található ciszták, tumorok miatt, a vírusos vagy alkoholfogyasztásból származó hepatitisz miatt, valamint a sárgaság és a májrák is eredményezhet erős fájdalmat. Ellenben a B és C típusú hepatitisz, a cirózis és a hemangióma nem okoz fájdalmat.

De bármi is legyen az, nem szabad magadnak felállítanod a diagnózist!

Azért nem aggódj, mert a máj a leghamarabb regenerálódó szervünk. Egy kis túlzással, szinte új májat tudunk növeszteni, ha még nincs nagyfokú májszövet elhalás.

Így tudod meg, mi bajod lehet

Amennyiben a fájdalom, amit a máj felőli oldaladon érzel, mulandó, nem kell aggódnod miatta. De nem is szabad elhanyagolni, figyelmen kívül hagyni, mert esetleg súlyosbodhat a helyzet! Az évente 2x-3x elvégzett rutinvizsgálatok nem ártanak senkinek.

Orvosi vizsgálatok

orvosi-vizsgalat

Azonban, ha a tünetek nem enyhülnek, és más, kellemetlen tünetek, elváltozások is társulnak hozzá (fogínyvérzés, kiütések a bőrön, rendkívüli fáradékonyság, a széklet színe, állaga megváltozik stb), azonnal segítséget kell kérned szakembertől! Különböző teszteken, vizsgálatokon mész keresztül. Ilyen a labor vizsgálat, a specifikus véranalízis és a hasi ultrahangos vizsgálat is, végső esetekben pedig a biopszia.

Alternatív vizsgálatok

alternativ-gyogyaszat

Nagyon sokszor előfordul, hogy a hagyományos orvosi vizsgálatok nem tükrözik, hogy milyen állapotban van a máj. Ilyenkor érdemes az alternatív eszközöket (biofeedback vizsgálat, arcdiagnosztika, talpreflexológia vagy más kiegészítő alternatív vizsgálatok) bevetni. Ezek a módszerek hamarabb jelezhetik a bajt. Így megelőzhetőek a nagyobb elváltozások.

A lelki okok

Nem is én lennék, ha nem mesélném el, hogy milyen megoldatlan lelki problémákkal van összefüggésben a májunk. Bizonyára sokan tudjátok, hogy a harag, a düh, a megbocsátás hiánya az, ami a májunk állapotával kapcsolatos. Ezekkel kapcsolatos élethelyzeteken gondolkodj el! Ha rájössz, minél előbb próbáld lezárni, hogy hamar kijöhess a máj-programodból. Fontos a lelki feltárás is, hogy a máj elváltozás pozitív irányt vegyen.

Persze azért vegyük figyelembe a kívülről bevitt ártó anyagokat, mérgeket, amik származhatnak ételekből (pl. E-számok tömkelege, nehézfémek, rovarirtók, alkohol, drog). Mérgezhetnek bőrön keresztül (kozmetikumok vagy más kémiai vegyszerek). Ezekkel a „szerekkel” is a májunk foglalkozik.

Mit tehetek a javulásért?

Vannak természetes megoldások, táplálékkiegészítők arra, amivel kitisztíthatod, támogathatod a májad.

Ezek közül néhány:

Kedvencem a természetes terápiás olajokból összeállított teljeskörű tisztítás a CLEANSE&RESTORE 30 napos tisztító program. Szelíd, kíméletes, és nagyon alapos program.

Ezenkívül még jó hatással használható egyéb, fantasztikus hatású olaj, mint a lemon-cseppek. a Zengest  (digestzen) esszencia keverék valamint a ginger és a peppermint.

Nagyon sokan használták már az epevezeték és a máj tisztítására a Hulda Clark féle májtisztító programot. Ez a kúra azonban nagy elővigyázatosságot kíván. Szakember tanácsát is érdemes kikérni májtisztítás terén.

A máj tisztítását mindig meg kell, hogy előzze egy béltisztító program és az sem árt, ha a vesénket is rendbe hozzuk.

Biofeedback kezeléssel a hepatitis különböző fajtái kimutathatók, sőt kezelhetőek is. Ha ilyen problémád van keress bátran.

Fantasztikus eredmények érhetők el baktérium, vírus és gombaírtás területén a BIOMER készülékkel is, amit otthoni használatra fejlesztettek ki. Ez a készülék is rendesen elbánik a parazitákkal, mert nagyon magas a frekvencia tartománya. No, de erről a készülékről majd máskor.

Esettanulmányok:

Eszter (akkor 45 éves)

A számomra legjobban követhető páciens jómagam voltam. Súlyos májmegbetegedéseim voltak. Rettentő máj-labor értékekkel. Éreztem egy ideje, hogy valami nincs nálam rendben, de ez a diagnózis rendkívül lesokkolt. Az orvosok masszív alkoholistának vagy drogosnak könyveltek el a labor-értékeim alapján 🙂 .

A hepatitis A és B fajtáját mutatták ki a labor-tesztek. Meglétéről egy véradás alkalmával szerezhettem tudomást. Ezen kívül zsírmáj és nagy májdaganat is szerepelt a ‘repertoáromban’. A László Kórház hepatológia osztályán kezeltek, a daganatot pedig a Kékgolyó utcában.

Gyógyszert nem kaptam –mert ezekre nincs-, hacsak az antibiotikumot nem tekintjük annak. Diétát sem adtak, és a prognózis sem volt valami biztató a kezelőorvosom szerint.

Így magamnak kellett kezembe venni a sorsom. Ez nagyon jó döntés volt, mert egy fantasztikus úton indulhattam el. A gyógyulás útján. Az öngyógyítás útján, mert mindenki csak magát tudja meggyógyítani.

De azért segítségem is volt, a biofeedback, és egy alternatív gyógyász. Ő igenis adott diétát és elmagyarázott mindent, hogy tudjam, mi történik a szervezetemben.

Fizikai síkon is kellett támogatás a szervezetemnek. Itt egy jól összerakott, több lépésből álló program mentén haladtam. A méregtelenítéstől a májtámogatáson át eljutottam a vitaminok és ásványi anyagok pótlásáig.

A tudatosság is az egyik legfontosabb momentum a gyógyulásunk folyamán. Ebben az Újmedicína is segített.

Ez már 11 éve volt. Azóta tökéletesen működik a májam, szuperek a máj értékeim és a gyulladást okozó vírusok sincsenek a szervezetemben. Ezt laboreredményekkel is tudom bizonyítani. Minden negatív.

Az ártó vírusokat a biofeedback kezelésekkel sikerült eredményesen likvidálni. Ma már azt is tudom, hogy nem drog és nem is alkohol okozta a máj-elváltozást. (nem is okozhatta, hisz nem fogyasztottam egyiket sem). Az okot igazából a biofeedback derítette ki.

2. B.Zsuzsi 34 éves

Zsuzsi kétségbeesetten keresett fel, mert egy hasi ultrahangos vizsgálatnál megállapították, hogy komolyan megnagyobbodott a mája. Az orvosi diagnózis zsírmáj. Az ultrahang vizsgálat után máj-labor is készült. Az ott kapott értékek ijesztőek voltak. A kezelőorvosa antibiotikumot javasolt neki, valamint diéta gyanánt eltiltotta a zsírtól (!) és az alkoholtól.

2 hónap múlva a kontroll labor és az ultrahang eredményei semmit nem változtak. Sőt a labor eredmények kicsit rosszabbak voltak az előzőnél. Ekkor Zsuzsi úgy érezte, hogy más megoldás után kell néznie, hogy ne rosszabbodjon az állapota. Ekkor jött hozzám biofeedback állapotfelmérésre.

Kapott megfelelő étrendet és rengeteg tudást arról, hogy hogyan tudná rendbe tenni magát. A lelki hátteret is „kibogoztuk”. Azon is elkezdett dolgozni. Nem volt könnyű dolga, mert nagyon „összejöttek a dolgai” az utóbbi időben. De sikerült megtalálni, hogy lelki és fizikai szinten mi indíthatta el a májkárosodást.

Zsuzsival fantasztikus volt az együttműködés, mert lépésről-lépésre követte a tanácsaimat. Beszedett minden kapszulát amit ajánlottam. Az is jó volt, hogy folyamatosan tartottuk a kapcsolatot. A biofeedback készülékkel is végigkövethettük a gyógyulás minden fontos mozzanatát.

Nemrégiben a következő emailt kaptam tőle, melyet engedélyével tehetek közkincsé:

„Kedves Eszter!

2 éve jártam nálad a vizsgálaton és kezeléseken. Biztos emlékszel, hogy mennyi bogyót beszedtem. Sokszor megkérdőjeleztem magamban: – biztos, hogy ez jó lesz így? De az idő téged igazolt. Nézd meg, a májleletem tökéletes. Az emésztésemmel kapcsolatos rossz dolgok már a múlté.

Nemcsak a májam tökéletes. Én is energikusnak érzem magam és ezt neked köszönhetem. Azóta is azokat a kajákat eszem, amit akkor javasoltál. Érzem, hogy azok jók nekem. Nem hízom, beállt a súlyom. A tiltott kajákról lemondani nehéz volt, de mostanra már életem része lett és egyáltalán nem fogyasztom. Egy új ételvilágot fedeztem fel és már nem eszek szemetet.

Jól érzem magam és –ahogy tanácsoltad- odafigyelek a lelki dolgaimra is. Nem mérgeskedek, nem dühöngök annyit. A dolgok pozitív oldalát keresem és már jobban meg is találom.

Köszönöm és hamarosan jelentkezem egy kontrollra, mert már épp ideje.”

credit: biorezonanciameres.hu